Sinceritatea, un lux in zilele noastre ?

Secolul XXI aduce in el , o problema existentiala printre multe altele si anume  ” Sinceritatea

Da sinceritatea in ziua de astazi a devenit un lux prea mare pentru multi dintre noi.Si aici vreau sa fac referinta strict la sinceritatea individului cu el insusi. Omul tinde din ce in ce mai mult sa se afiseze cu diferite masti de protectie la orice eveniment sau actiune care participa in mod regulat.

De la serviciul zilnic, pana la petrecerea unui membru important, multi sunt interesati de a-si ascunde adevarata identitatea , pentru o impresie mai placuta sau afisarea unui comportament care sa-l faca sa para altfel decat este, poate asa va reusi sa capteze mai multa atentie celor din jur.

Suntem atat de camuflati mental ca uitam pur si simplu de adevarata noastra conditie umana , prin simularea altor comportamente care ni se par exceptionale . 
Multora ,le este pur si simplu frica ,sa isi arate adevarata persoana , in  toata splendoarea ei , doar din simplul motiv ca odata ce isi vor activa un scut de siguranta , nimeni nu le va face vreun rau anume si se vor simti bine in orice situatie.
 Aceasta este o greseala imensa , prin ascunderea sinceritatii de tine insuti. Practic iti faci un rau imens , pe care cu timpul ti-l vei dezvolta din ce in ce mai mult in tine , si care te va macina pe interior.
Omul este invatat sa stea in zona lui de confort , de unde denota si abtinerea multor persoane, de la comportamentele lor originale sau de la abtinerea punctelor de vedere .
De ce sa fim sinceri cu noi insine si sa ne recunoastem obstacolele pe care le intampinam  sau sa ne asuma responsabilitati?
De ce sa spunem unui om ca il admiram in felul lui sau altuia ca ne este antipatic? Cand putem sa ne prefacem ca totul ne este pe plac si sa evitam asa zisele neplaceri.
Preferam in cele mai multe situatii sa acceptam  opinii si comportamente dezordonate , doar din simplul fapt ca nu avem curaj sa iesim din acea zona de confrot, si sa ne aratam adevaratul om din noi.
Sunt oameni care desi au 100% dreptate intr-o anumita situatie , accepta cu nonsalanta critici si jigniri dezolante de la superiori sau lideri de grupuri doar de dragul de a nu risca vreo penalizare din partea lor sau vreo excludere .
Injosirea si batjocora propriei persoane in aceste situatii parunduli-se mult mai acceptabile decat contrazicerea vreunuia dintre acesti indivizi.

Sinceritatea intotdeauna a fost si va fi o controversa.

Sa fii sincer cu tine insuti va risca controverse si certuri banale uneori. Pentru ca unii oameni nu vor fi de acord cu tine , paranduli-se aberand comporamentul tau incat ei vor recurge la orice mijloc pentru a-si impune realitatile lor. Si ce fac multi dintre noi ?  Prefera sa stea cumintei si sa accepte idei mincinoase doar de dragul de a nu isca vreun conflict anume.

Da, multi incearca sa convinga cat mai multa lumea sa fie de acord cu ideile si planurile lor recurgand in unele cazuri la amenintari si comportamente agresive.

Individul a inceput sa se ascunda din ce in ce mai mult in el, din cauza sistemului , anturajului si celor apropiati . De ce sa isi afiseze sinceritatea?, Cand poate pur si simplu , sa accepte decizii eronate si sa nu supere pe nimeni, sa stea acolo ascuns in coltul lui camuflandu-se si simtindu-se confortabil.
 Si uite asa reusim sa ne ascundem din ce in ce mai bine de noi , sa devenim maestri in acest domeniu si sa uitam de adevaratele noastre valori poate pentru totdeauna.
In cupluri , casatorii si alte relatii situatia sta cam tot la fel . De ce sa fii sincer cu partenerul tau ? Sa ii zici ce te deranzeaza , sau ce iti face placere , cand stii ca poate o sa se supere si o sa plece de langa tine ? Cand poti sa aprobi artificial dand din cap sau cu un “da ai dreptate” morocanos sa mai inghiti odata gogoasa si sa-i faci pe plac celuilalt , cand pe tine te macina in interior.
Vedem tot mai multi barbati cum isi mint nevestele , pentru a iesi cu baietii la o simpla bere si femei care isi afiseaza cate un mare zambet fals pe fata cand primesc cate ceva anume , doar de dragul gestului. Multi uita de beneficiile sinceritatii , si se cunfunda intr-o prapasite a minciuni si ignorantei care cu greu vor putea fi scosi sau nu vor mai iesi niciodata.
Sistemul ne vrea din ce in ce mai mincinosi cu noi insine , din ce in ce mai timizi de propria persoana . De ce sa fim sinceri si unici ? Sistemul ar risca o rascoala impotriva lui prin actiunile astea , asa ca ne invata cum sa ne mintim cum sa ne purtam , ce sa facem cu noi ca sa ne fie bine , si ne ghideaza spre nicaieri .
De aici si multele probleme mentale ale indivizilor , care parca au inceput sa ia o amploare din ce in ce mai mare cu trecerea  timpuli . Nu se mai recunosc pe ei insisi si se mint de fiecare data cand au ocazia si de aici pana la confuzie totala , anxietati si alte boli mentale nu mai este decat un singur pas .

Prin simplu fapt ca tu iti ascunzi sinceritatea fata  de tine , te minti, iti faci un rau iesit din comun , nu numai tie dar si celor din jurul tau.

Si astfel ajungi sa iti creezi o realitate mincinoasa cum multi o au , dar care nu vor sa iasa din ea, preferand zona de confort si nederanjand pe nimeni.

By Osiris Cristian

Sinceritatea ta este la adevaratul potential ?

sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: