Obișnuiește să-ți faci munca ușoară și să îndrăgești ceea ce faci

De cele mai multe ori, înainte să-ți îndeplinești scopurile mari, trebuie să te concentrezi pe scopurile mici ,care vizează acțiunea. Fiecare pas mic ce îl faci astăzi, va fi o sămânță plantată pe pământul succesului și se va vedea abia mâine, luna viitoare sau anul viitor. Însă recolta ta depinde de ceea ce planteazi chiar astăzi.

Dacă încă trebuie să faci lucruri pe care nu le vrei sau să rămâi la un job pe care nu-l iubești, ai două variante

  • Renunță la actualul loc de muncă și la lucrurile care nu-ți aduc nicio satisfacție
  • Fă-ți munca mai ușoară, până poți să-ți dai demisia

Dacă ești în prima situație, e simplu. Îți dai demisia și te ocupi în totalitate de visul tău.Dacă însă la tine e valabilă varianta a doua și serviciul tău îți aduce anumite beneficii( confort, siguranța plății facturilor și datoriilor,etc)și nu poți să rămâi fără el , atunci până îți permiți să renunți, fă din munca ta un ritual de bucurie.

Gândește-te că e doar un moment din viața ta și ia-o ca atare. În loc să te întrebi când va lua sfârșit calvarul, întreabă-te cum poți să-ți faci munca mai ușoară? Dar mai amuzantă?

Care e atitudinea care te-ar ajuta să îți privești altfel sarcinile zilnice și să simți că nu pierzi nimic?

Și între timp, luptă și pentru visul tău. Nu lăsa să treacă o zi fără să faci nimic pentru scopul tău măreț. Zece minute pe zi pot face minuni.

FIi prezent în tot ceea ce faci. Oricât de banala și plictisitoare ar părea munca ta, ea îți aduce și ceva bun. Fie și numai posibilitatea de a-ți plăti ratele la bancă. Așa că, zâmbește și amintește-ți pentru ce ești acolo și ce vrei să obții mai departe.

Pornește din casă cu gândul că AZI VA FI O ZI MINUNATĂ și ziua îți va trece ușor. Încearcă aceasta atitudine doar pentru o zi și vezi singur ce modificări vor avea loc și cum te vei simți.

Gândește-te la ceva ce îți place mult să faci. De unde știi că îți place? dacă închizi ochii, vezi o imagine? Cât de mare e?Ce culori are? Unde anume e poziționată?( în stânga, dreapta, în fața ta/ aproape sau departe) , iar acum gândește-te la lucrurile care nu-ți fac chiar atâta plăcere însă trebuie să le faci. Unde sunt poziționate?Cum e imaginea ? Mută acum aceasta poză în locul în care a fost cea cu lucrurile care-ți plac și fă-o la fel de colorată, mare, în aceeași poziție. Ce observi diferit?

Îndrăgește ceea ce faci și nu uita că fiecare pas mărunt ce îl faci astăzi contează pentru viitorul de mâine.

Acum ia o foaie , împarte-o în două coloane și scrie așa: Vreau rezultate ( aici scrie ce rezultate vrei în săptămâna ce urmează) apoi in cea de-a doua coloană scrie Mă bucur de acțiune (și scrie toate motivele mărunte pentru care te poți bucura pe drumul tău)

Te îmbrățișez cu dragoste și entuziasm.

sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: