Andronescu: Să scăpăm de ghiozdane şi să trecem la lecţia electronică

Ecaterina Andronescu

Prezentă la Târgu Jiu pentru deschiderea noului an şcolar, ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a anunţat demararea unui nou proiect care vizează modernizarea procesului de predare în şcolile româneşti.

“Să scăpăm de ghiozdane şi să vizăm ceea ce numim în general manualul electronic sau lecţia electronică, extrem de atractivă pentru această generaţie”, a afirmat ministrul Educaţiei în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Târgu Jiu.

Ministrul Educaţiei consideră că este timpul ca învăţământul românesc să mai facă un pas înspre modernitate şi să pună la dispoziţia profesorilor instrumentele de care au nevoie pentru a concepe şi a distribui către elevi lecţiile în format electronic.

“Un nou proiect care să modernizeze şcoala folosind cea mai importantă resursă de care poate să dispună şcoala, şi anume Internetul şi resursele informatice”, a declarat Andronescu.

Andronescu susţine că tânăra generaţie este atrasă de mediul electronic, fie că e vorba de telefon sau de calculator. “Nu putem să nu creştem atractivitatea şi performaţa şcolii prin intermediul acestui proiect”

Proiectul pe care îl va demara ministrul Educaţiei va fi realizat în parteneriat cu Universitatea Politehnică din Bucureşti, însă Andronescu s-a arătat deschisă colaborării cu oricare altă universitate de profil din ţară.

Social-democrata a ţinut să precizeze că proiectele informatice derulate de Ministerul Educaţiei au fost implementate şi în alte ţări.

Andronescu a spus că profesorii sunt obligaţi “să dezvolte creativitatea şi inovarea elevilor” şi le-a cerut acestora să-şi personalizeze lecţiile.

sursa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: